GYIK

Kérdés Városlátogató csomagokkal kapcsolatos kérdések

A városlátogató csomagok a repülőjegy árát, a repülőtéri- adókat és illetékeket, valamint a szálláshoz kapcsolódó költségeket tartalmazzák.
A megadott áron kívül a városlátogatás megvásárlásához nincs más költség.
Az utazás során esetlegesen felmerülhetnek a helyszínen fizetendő adók és illetékek, amelyeket mi az irodában nem tudunk előre beszedni, ezeket kizárólag a helyszínen lehet fizetni. Helyszínen fizetendő adó vagy illeték európai és amerikai országokba való utazáskor sehol sem merül fel.
A menetrend szerinti járatokra szóló repülőjegyek esetében az akciós ajánlatú és a legalacsonyabb díjtételű repülőjegyek általában nem módosíthatóak, viszont a business osztályra szóló repülőjegyek díjmentesen módosíthatók. A repülőjegyen szereplő utas neve nem változtatható, a módosítás az utazás dátumára vonatkozhat. A lefoglalt szállás lemondható a visszaigazoláson szereplő dátumig.

Kérdés Repüléssel kapcsolatos kérdések

Hagyományos légitársaságon Észak-Amerikába utazva személyenként 2×23 kg súlyú csomag adható fel, más útirányokba 1×20 kg az ingyenesen feladható poggyász súlya. Túlsúly esetén az egyes légitársaságok eltérő díjszabás mellett biztosítanak lehetőséget a poggyász felvételére, ezekről az adott légitársaságok honlapján tájékozódhat.
A fapados légitársaságok járataira általában egy meghatározott súlyú és méretű kézipoggyászt vihetünk fel ingyenesen. A repülőgépre feladott csomagok után az adott poggyász súlya és mérete függvényében kötelesek vagyunk fizetni. Az aktuális poggyászdíjakról érdemes a fapados légitársaságok honlapjain tájékozódni.

A kézipoggyászok maximum súlyát az egyes légitársaságok eltérően határozzák meg, de nemcsak a csomag súlyát, hanem a méretét is. 
Ha csak repülőjegyet szeretne vásárolni, akkor kattintson a főoldalon található „REPÜLŐJEGYFOGLALÁS” gombra, mely átirányítja Önt másik weboldalunkra, a repülőjegy értékesítéssel foglalkozó repulj.hu-ra.

Kérdés Ajánlat adással kapcsolatos kérdések

A voucher, azaz részvételi jegy annak igazolása, hogy Ön az adott szolgáltatást lefoglalta, díját kifizette, annak igénybevételére tehát jogosult. A kapott vouchert gondosan őrizze meg, majd az érkezés napján a szálláshelyre történő bejelentkezéskor fényképes igazolványával együtt mutassa be a szálláshely-szolgáltatónak. A szálláshely igénybevételére kizárólag a voucher jogosítja Önt, a foglalást visszaigazoló e-mail vagy számla önmagában nem!
Elektronikus repülőjegyét és a szállás elfoglalására feljogosító vouchert a városlátogatás kifizetése után elküldjük az Ön által megadott e-mail címre, de akár utazási irodánkban is átveheti azokat.
Ezek hiányában nem tudunk érdemi és pontos ajánlatot adni, amennyiben nem az útlevélben szereplő nevek kerülnek megadásra, a kiadott árajánlaton módosítani nem tudunk, újat kell, hogy készítsünk. Ez árváltozással járhat.
Szakképzett munkatársaink átlagosan 1 munkanapon belül összeállítják, és elküldik Önnek a megfelelő ajánlatot.
Az árajánlatban szerepel egy fizetési határidő, amely lejárta előtt bankkártyával, készpénzben vagy átutalással tudja kifizetni a városlátogató csomagot. Fontos, hogy átutalás esetén az átutalást követően faxon vagy e-mailben átküldje nekünk az átutalási megbízás másolatát, amely biztosíték arra, hogy Ön elindította az utalást.

Kérdés A városlátogatás.hu rendszerrel kapcsolatos kérdések

Ez azt jelenti, hogy az adott időpontra sajnos nincs szabad hely a szállodákban vagy az adott napon repülő járatok már teljesen beteltek. Próbálkozzon más időpontokkal. 
Keresés során és a repülőjegyen is helyi időben adja meg a rendszer az időpontokat. 
Amennyiben foglalás során a rendszer hibaüzenetet ad, a kártyás fizetés sikertelen. Ennek több, különböző oka is lehet, leggyakoribbak a következőek:

  • A kártyáján nincs megfelelő fedezet.
  • A kiválasztott légitársaság nem fogadja el az Ön által használni kívánt kártyatípust.
  • Túllépte a napi vásárlási limitjét a kártyán.
  • Túllépte a napi tranzakció limitjét a kártyán.
Online vásárlás esetén a legtöbb bank az engedélyezettnél nagyobb összeget különít el, de a későbbiek során természetesen a visszaigazoláson is feltűntetett összeggel terheli meg számláját.
Ebben az esetben a lefoglalt városlátogató csomagot utazási irodánkban személyesen kifizetheti.
A főoldalon található keresődoboz segítségével repülőjegyet és szállást tartalmazó városlátogató csomagokat kereshet. Írja be a „hova” rovatba a város nevét, melyet úti céljául választott, majd az utazás dátumát, legvégül pedig az utasok számát és nyomja meg a keresés gombot.
A keresés elindítása után a rendszer rövid idő alatt megtalálja a legolcsóbb városlátogató ajánlatot (ez magában foglalja a repülőjegyet és a szállást is). Itt megtalál minden lényeges információt a repülőjáratáról és az ajánlott szállásról.
A megadott árak 1 főre és a teljes létszámra vonatkozóan is bruttó árak, tartalmazzák a szállás és a repülőjegy díját, valamint az adókat és illetékeket is (egyes ún. fapados légitársaságok néhány további díjat is kérhetnek a feladott csomag súlya vagy db. száma alapján, illetve bankkártyás fizetés esetén további ún. adminisztratív – egyszeri díjak is felmerülhetnek, de ezek a csomag alapárához képest nem túl magas összegek). Ezek a fapados légitársaságok által felszámított díjak a végső fizetés előtt feltüntetésre kerülnek.

A weboldalba integrált térkép segítségével azt is megtekintheti, hogy szállása pontosan hol helyezkedik el. Ha elégedett ajánlatunkkal, akkor nyomja meg a „FOGLALÁS” gombot, majd adja meg a kapcsolattartó és az utasok néhány, a foglaláshoz szükséges személyes adatát. Ha kiválasztotta a fizetési módot, akkor kattintson a „TOVÁBB” gombra, ahol véglegesítheti vásárlását. Ha netán másik szállást vagy repülőjáratot szeretne, akkor a „FOGLALÁS” gomb megnyomása előtt módosíthatja az ajánlatot a „Másik Járat” illetve a „Másik Szállás” gombra való kattintással. A foglalás menete másik szállás vagy járat választása esetén is azonos.

Ha kizárólag repülőjegyet vásárolna, akkor kattintson rá a keresődoboz alatt, középen található repülőjegyfoglalás feliratú dobozra, amely átvisz a cégcsoport által üzemeltetett repulj.hu oldalra, ahol egyszerűen lefoglalhatja és megvásárolhatja repülőjegyét.

Ha kizárólag szállást szeretne vásárolni, akkor a keresődoboz alatt található szállásfoglalás feliratú dobozra kattintva érheti el partnercégünk, az OTP Travel által működtetett online szállásfoglaló rendszert, melyben lefoglalhatja, és azonnal megvásárolhatja a kívánt szállást.

Előfordulhat, hogy a kívánt időpontra rendszerünk nem talál városlátogató csomagot, repülőjegyet vagy szállást, ebben az esetben próbálja meg újra indítani a keresést, vagy változtassa meg az utazás időpontját, és ismét indítson új keresést!

Kérdés Fizetési módozatokkal kapcsolatos kérdések

Személyesen készpénzben vagy bankkártyával irodánkban fizethet a 1015 Budapest, Batthyány utca 49. fsz. 9. szám alatt (térkép).
A tranzakció során van lehetősége banki előre utalással vagy közvetlen banki befizetéssel. Ehhez szüksége lehet a Marshaller Kft. banki adataira, ezek:

Belföldi utalás esetén:
MKB Bank Zrt.
10300002-10586400-49020012

Külföldről történő utalás esetén:
MKB Bank Zrt.
IBAN: HU54 1030 0002 1058 6400 4902 0012
SWIFT: MKKB HU HB

Az MKB Bank Zrt. fiókhálózata erre a linkre kattintva érhető el.

Utalás, banki befizetés esetén a gyorsabb beazonosíthatóság érdekében kérjük tüntesse fel a helyfoglalási kódot és/vagy az utas(ok) nevét a közlemény rovatban. Kérjük, hogy az ilyen típusú fizetések előtt minden esetben egyeztesse munkatársainkkal a pontos összeget! Az átutalási megbízás és/vagy befizetés bizonylat másolatát kérjük még aznap, a nyitvatartási időn belül, faxon a 06 1 445 12 72 számra vagy e-mail-en az info@marshaller.hu címre juttassa el hozzánk. Csekkel történő fizetést az irodánk nem tud elfogadni!

Kérjük ne felejtse el közölni, hogy a számlát milyen névre és címre állíthatjuk ki. Az adószabályok értelmében ezen a későbbiekben nem tudunk változtatni!

További kérdés esetén kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, a kapcsolatfelvételi lehetőségekért kattintson az Kapcsolat menüpontra!

További kérdései vannak? Írja meg nekünk!


Please leave this field empty.

Print Friendly